Sos: 150 ml suc de rosii, sare, piper, praf de usturoi, oregano
Ingredientele sunt pentru 2 pizza.
Punem drojdia la dospit timp de 10-15 min., in aprox 100 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar.
Faina o amestecam cu sarea. Turnam drojdia dospita peste faina si cu mana usor amestecam cu faina adaugand treptat restul de apa calduta. Framantam cu mana in continuare adaugand spre final uleiul. Framantam pana nu se mai lipeste aluatul de maini, apoi acoperim cu un prosop si lasam la dospit la loc cald aprox 30-40 min.
Impartim aluatul in doua.
Intindem aluatul si il asezam in tava unsa cu putin ulei. Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 10 minute.
Scoatem din cuptor si ungem cu sos. Asezam pe rand feliile de ceapa, un strat de cascaval ras, apoi salamul si ardeiul inca un strat de cascaval si deaupra feliile de rosii. Saram si piperam si dam la cuptor inca aprox 15-20 minute.
Servim cald cu sos chili.