Pizza prosciutto e funghi cu bordura de branza

de Sylvia in Pizza, 5 Mai 2010 | 8061 vizualizari

 

Mi-a venit ideea sa fac acesta pizza dupa ce am vazut o reclama la tv cu o pizza cu o coroana generoasa de branza .

 

INGREDIENTE

  • 500 grame faina,
  • 25 grame drojdie amestecat cu lapte  caldut si zahar,
  • 2 linguri ulei de masline, putina sare, lapte pentru framantat
  • Pentru compozitie avem nevoie de : 
  • 2 linguri sos de rosii,
  • oregano,
  • mozzarella ,
  •  cascaval,
  • sunca proaspata ( eu am pus jambon proaspat neafumat )  ,
  • cateva ciuperci champinion crude taiate un lamele fine,
  • o mana de masline negre,
  • optional ardei iute
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza prosciutto e funghi cu bordura de branza:

  Avem nevoie de aluat de pizza preparat dupa metoda clasica de 500 grame faina, 25 grame drojdie amestacat cu lapte  caldut si zahar, 2 linguri ulei de masline, putina sare. Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu laptele si zaharul timp de 15 minute, dupa ce este framantat cu uleiul de masline la sfarsit il lasam la dospit o ora apoi la frigider inca 30 de minute minim ( este secretul unul aluat bun si macerat este bine daca aveti timp sa il lasati si la frigider inainte de a prepara pizza ). Am lucrat aluatul cu lapte de data asta si am fost surprinsa  cat de fraged iese;

    Pentru compozitie avem nevoie de : 2 linguri sos de rosii, oregano, mozzarella , cascaval, sunca proaspata ( eu am pus jambon proaspat neafumat )  , cateva ciuperci champinion crude taiate un lamele fine, o mana de masline negre, optional ardei iute.

    Am intins foaia de pizza ( se lucreaza numai cu mana nu se foloseste ruloul de patiser pentru intins aluatul ca la foile obisnuite) , am intins peste aluat 2 linguri de sos de rosii si a presarat oregano si am mai lasat asa la dospit pana am pregatit restul ingredientelor. Am facut un blat mai mare ca sa pot rula apoi coroana.

    Am aranjat pe marginea blatului de pizza o coroana de mozzarella si de cascaval, ambele rase .  Am rulat apoi marginile si am presat putin ca sa se lipeasca aluatul.

   Am aranjat apoi ingredientele pentru pizza, incepand cu cascavalul si mozzarella, apoi sunca si ciupercile. Am garnisit cu masline, ardei iute si oregano.

  Se coace  timp de 12-15 minute, timpul poate varia in functie de cuptor.  

  A iesit super buna,  aluatul foarte fraged si bordura foarte crocanta si aromata de la branza, va recomand reteta  .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza prosciutto e funghi cu bordura de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

alexa1980 1

06.05.2010, 18:05

excelenta..preferata mea cea cu ciuperci

Sylvia 1

06.05.2010, 20:56

Alexa si mie imi place tare si cea simpla numai cu mozzarella si ciuperci
Epurasha

Bya Ralu 1

23.01.2013, 22:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu margine de branza