Pizza pe felii de paine

de Sylvia in Pizza, 31 Iul 2010 | 6973 vizualizari

 

Pentru ca vroiam sa fac ceva pizza rapida am apelat la aceasta metoda , de a face pizza pe felii de paine. Nici nu m-as fi gandit ce bune pot sa iasa

 

INGREDIENTE

  •  Pentru 3 portii avem nevoie de :
  • 3 felii mari de paine feliata subtire,
  • 100 ml lapte,
  • putina sare,
  • piper alb si verdeturi aromate uscate ( ceva amestec pentru salate am pus eu ) ,
  • sos de rosii,
  • mozzarella si cascaval ras,
  • 2 felii de jambon,
  • ciuperci champinion,
  • oregano maruntit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza pe felii de paine:

Intr-o farfurie amestecam laptele cu sare, putin piper alb si verdeata uscata.

  Amestecam laptele sa se omogenizeze combinatia si trecem rapid feliile de paine prin el cat sa se imbibe foarte putin fara sa se inmoaie prea tare, gestul trebuie facut foarte repede. Asezam feliile de paine pe o tava de pizza.

  Le garnisim apoi dupa plac, eu am pus un strat subtire de sos de rosii, cascaval si mozzarella rase,  bucatele de jambon si ciuperci champinion. La sfarsit presaram putin oregano .

   Asezam tava in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 2-3 minute apoi scadem la 180 de grade si lasam inca 10 minute pana se rumeneste si se topeste cascavalul. Temperatura este asa mica pentru a nu se arde feliile de paine. Cand sunt rumenite marginile putem sa scoatem tava.

  Se mai presara deasupra putin oregano sau busuioc maruntit in functie de preferinte.

   A iesit excelenta, foarte aromata si blatul de paine foarte bun, initial s-a inmuiat putin de la lapte apoi a format o crusta crocanta de la coacere. Noi am fost foarte incantati de rezultat, o sa repet reteta. Este excelenta pentru un mic dejun tarziu de we    .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza pe felii de paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

nadina73 1

01.08.2010, 01:05

ce bine ar merge acuma super bune deci primesc?macar unu mic

Sylvia 1

01.08.2010, 14:09

Nadina absolut imediat pun sa fac

Sylvia 1

01.08.2010, 14:09

Ela cred ca depinde de painea neagra si daca iti place in primul rand painea neagra mie imi place f tare dar sunt singura din casa care o consum asa ca ii pacalesc cu paine semi, cu paine din faina integrala, etc.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza Ardeleneasca