Printre atatea conserve trebuie sa mai si mancam! Astfel o pizza Panacris este binevenita!!!
Cel mai simplu e de facut blatul pentru pizza, asta pentru gospodinele care au masina de facut paine!!!. In recipientul masinii de paine se pune apa, faina cernuta, sarea, zaharul, uleiul si drojidia (Atentie! Pastrati aceasta ordine daca vreti sa creasca aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru framantat si dospit, care dureaza 90 de minute.
Intre timp feliati salamul, cascavalul si ciupercutele. Sosul de rosii il amestecati cu putin oregano pentru gust. Se pregatesc tavile tapetandu-le cu foaie de pergament. Dupa ce aluatul a crescut, se pune pe planseta de lucru presarata cu faina si i se da forma rotunda de pizza. Se aseaza in tavi si se incepe montarea pizzei.
Atentie, prima oara se intinde sosul de rosii, apoi se pune un strat de cascaval, din nou sos de rosii, apoi ciupercile si salamul. Din nou un sos de rosii si cateva felii de cascaval. La final se aseaza cateva felii de rosii si ardei, deasupra, presarate cu oregano dupa gust. Se introduc pizzele in cuptorul incins in prealabil, se lasa la cuptor cca. 20 de minute. Pofta buna!