Prepararea aluatului:
pregatim maia din: 3 linguri faina, un cubulet de drojdie, putina apa calda, 1 lingurita zahar si putina sare. Amestecam totul pana cand se omogenizeaza componentele, il lasam la caldura pana cand isi dubleaza volumul.
Adaugam maia peste faina cu oregano, apa calduta, 3 linguri de ulei de masline si sare. Framantam totul foarte bine si-l lasam la dospit 30-40 minute (poate si mai mult).
Impartim aluatul in doua parti egale. Intindem prima foaie si punem deasupra toate componentele din umplutura.
Carnatii trebuie prajiti; cascavalul ras se va amesteca cu un ou si piper; ceapa verde trebuie taiata felii potrivite. Peste toate componentele vom presara cimbru uscat.
Rulam strans foaia umpluta, apoi il feliem la aproximativ 2 cm.
Asezam feliile (felii culcate;tip-melcisori) intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Timp de coacere (la foc potrivit) 40-50 minute.