Pizza Margherita ia nastere in 1889 la Napoli(Italia). Reginei Margherita i s-au preparat trei feluri de pizza insa ea a preferat-o pe aceasta si in onoarea ei pizza a fost denumita pizza Margherita !
Incepem prin a prepara blatul de pizza:
Punem intr-un bol faina cernuta.Separat dizolvam drojdia in apa calduta .O adaugam la faina.
Punem mierea si putina sare si incepem sa framantam aluatul.
Cand acesta a devenit elastic si nelipicios il acoperim cu un servet si lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul.
Separat amestecam sucul de rosii cu uleiul de masline,busuiocul tocat marunt si putina sare dupa gust.
Mozzarella se scurge bine de apa de conservare si se taie felii.
Impartim aluatul in trei parti egale.
Intindem fiecare bucata de aluat in forma rotunda .Intindem sucul de rosii pe suprafata blatului ,adaugam feliile de mozzarella si punem iarasi suc de rosii.
Dam la cuptorul incins la 180 grade pana ce pizza e frumos rumenita iar mozzarella s-a topit.
Se serveste fierbinte ;)
1
Daca nu va place busuiocul tocat in sucul de rosii,puneti la urma foi de busuioc peste mozzarella.