Daca tot este post am zis sa prepar si o pizza alaturi de cornulete....
Pentru blat":
Umplutura
Prepararea blatului:
In apa calduta dizolvam drojdia zaharul ,uleiul si sarea
adaugam faina cat sa iasa un aluat potrivit
-lasam sa creasca intr-un loc caldut
-intre timp pregatim ingredientele pentru umplutura
-pasam bine o rosie adaugam oregano,busuioc sare si piper
-celelalte ingrediente le taiem feliute ,cubulete..cum dorim
-intindem din aluatul lasat la dospit o foaie de aproximativ 1.2 cm
-tava o ungem cu putin ulei,presaram gris pe intreaga suprafata,asezam blatul ,intepam cu furculita
-ungem blatul cu amestecul de rosie si condimente
asezam deasupra legumele taiate
-dam la cuptor pana se rumeneste frumos.
-scoatem tava ,presaram pe intreaga suprafata a pizzei cascaval de post ras ,dam la cuptor pentru inca 2-3 minute ,pana se topeste cascavalul
-scoatem din cuptor si servim calda.
Pofta buna!!
1
Pentru un blat perfect copt ungeti tava cu ulei si presarati gris dupa care asezati blatul.