Ciupercile se taie felii subtiri si se fierb intr-un litru de apa cu putina sare.(eu am pus ciuperci din conserva, asa ca nu le-am mai fiert). Dupa ce au fiert se adauga malaiul amestecand continuu. Cand compozitia a devenit o mamaliga mai moale, se pune intr-o tava unsa cu ulei si se intinde ca aluatul de pizza.
Ceapa tocata marunt se pune la calit intr-o tigaie cu ulei, se adauga brocoli (la ochi) sau spanac congelat, sare, piper si se caleste pana se moaie ceapa si se evapora apa. Eu am pus brocoli proaspat, asa ca am adaugat putina zeama de carne.(se poate pune apa).
Smantana se amesteca cu piper si zeama de lamaie. Se intinde pe blat compozitia de brocoli, iar din loc in loc smantana.
Pe fiecare pizza se pun felii de somon, se orneaza cu feliute de lamaie si se da la cuptor 8-10 min.
Este foarte gustoasa....bineinteles cu un pahar de vin negru, sau cu ce doriti.
1
mamaliga pentru blat nu trebuie sa fie tare, pentru a se putea intinde usor;
2
se taie cand s-a mai racit;