Este prima mea reteta pe care o postez aici; sper sa va fie pe plac toate felurile/retetele de mancare pe care le voi propune, postandu-le aici.
Ca sa facem aluatul punem in laptele caldut, drojdia si zaharul; asteptam ~5 min, pana creste putin, apoi adaugam sarea si faina si incepem sa framantam, se adauga si uleiul si se framanta in continuare. Aluatul trebuie sa fie elastic, relativ moale, cat sa se ia de pe mana. Il puneti la dospit pentru aproximativ 30 minute!
Aluatul din aceaste ingrediente este pentru o tava destul de mare, ~40/40 cm, (eu am facut o cantitate dubla de aluat, din care mi-au iesit 2 tavi de pizza si cateva gogosi :) )
Dupa ce aluatul a dospit, il intindem si il punem in tava.
Si incepem: ungem aluatul cu Ketchup, apoi punem cascavalul ras, salam/sunca, ciuperci, masline, ardei/gogosar, ceapa (optional) si oregano. Peste toate acestea mai adaugam cascaval ras si o punem la cuptor aproximativ 20-30 min.
Pentru ca in familie am persoane care nu consuma cascaval, eu am facut doua feluri de pizza... una cu cascaval si una fara. Asadar la pizza fara cascaval ordinea ingredientelor a fost astfel: aluat, ketchup, sunca/salam, ciuperci, ardei/gogosar, masline, ceapa, oregano; am pus-o la cuptor, iar cand a fost de jumatate coapta, am pus 4 oua intregi (batute putin inainte) si am acoperit toata pizza. Si cum spuneam, mi-a ramas aluat si am facut si cateva gogosi!
Pofta buna!