Pizza cu spanac si sos Alfredo

de mirela0911 in Pizza, 21 Apr 2019 | 6508 vizualizari

 

Desi nu prea ma dau in vant dupa spanac, aceasta pizza a fost super gustoasa. Chiar si fiul meu (care nu mananca spanac nici cat mine :D ) a zis ca e chiar foarte buna! 

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 320 g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 160 ml apa
  • 1/2 lgt drojdie uscata
  • 1 lg ulei de masline

Pt. topping:

  • 60 g unt
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lg faina alba
  • 200 ml smantana pt gatit
  • 60 g parmezan
  • 300 g spanac
  • sare dupa gust
  • un praf de piper
  • 1/2 lgt nucsoara macinata
  • 2 felii sunca afumata
  • 100 g mozzarela
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu spanac si sos Alfredo:

Blatul: Pentru aluat m-am folosit de masina de paine cu programul pentru pizza. In caz contrar, din ingredientele enumerate se framanta un aluat omogen si elastic. Cat timp sta aluatul la dospit se prepara toppingul.

Topping: Se spala frunzele de spanac si se oparesc pentru 3 minute. Se scot din apa si se lasa la scurs apoi se toaca marunt. Se lasa deoparte.

Intr-o cratita nonaderenta se pune untul la topit la foc mic. Se adauga apoi usturoiul curatat si feliat. Se lasa putin sa se caleasca apoi se adauga faina. Se amesteca pana se ingroasa usor apoi se toarna smantana, amestecand continuu. Se adauga parmezanul si se lasa pana devine cremoasa compozitia. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara dupa gust. Se pune si spanacul si se omogenizeaza totul. Se ia de pe foc.

Se intinde aluatul in forma rotunda si se pune in tava cu diametrul de 30 cm. Se toarna umplutura, se niveleaza apoi se asaza deasupra bucati din sunca. Se rade deasupra mozzarela.

Se da la cuptorul preincalzit la 230 de grade pana se rumeneste frumos deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In loc de sunca se poate adauga piept de pui fiert in prealalbil si taiat in bucati mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu spanac si sos Alfredo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza Canibale