Pizza cu spanac

de Dulceatadetrandafiri in Pizza, 21 Aug 2011 | 4088 vizualizari

 

Greenpeace, Green Day, Green Revolution, Green Tea. De ce nu si pizza verde? Cu buline (cherry) rosii, o incantare cromatica si olfactiva :) !

 

INGREDIENTE

  • Am folosit tava de pizza a cuptorului si urmatoarele ingrediente (foto 1 si foto 2 - mai mult din ratiuni estetice :) ): Pentru aluatul crocant:
  • 300 gr faina
  • 75 gr gris
  • 225 ml apa
  • un pliculet de drojdie (7 gr)
  • o lingura de ulei de masline (care s-a fofilat si nu apare in poza)
  • sare
  • Pentru restul compozitiei:
  • aprox. 300 gr (280 gr pe masurate) spanac congelat
  • 250 gr mozzarella
  • 200 gr sos de tomate Cirio
  • cimbru, busuioc, oregano
  • optional amestec de cascaval si branza pentru pizza (gen parmezan)
  • cateva rosioare cherry sau cateva felii de rosii obisnuite
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu spanac:

Pentru aluat se amesteca toate ingredientele solide plus uleiul intr-un vas si se toarna treptat apa, framantand pana cand aluatul se leaga si nu se mai lipeste de peretii vasului, apoi se cresteaza (foto 3). Acoperi vasul si il lasi la loc cald (dar nu sursa directa de caldura!) 30-40 de min. Aluatul crescut (foto 4) il intinzi cu sucitorul pe blatul de lucru tapetat cu faina, apoi il asterni in tava tapetata cu hartie de copt, il intepi cu furculita din loc in loc (foto 5) si il pui la cuptorul preincalzit 10 min. Eu am folosit programul dedicat pizzei, cu temperatura prestabilita la 190 de grade.

Intre timp, am pus la treaba robotul Fresh Express si am ras marunt mozzarella (foto 6). In acelasi timp, pe foc fierbe scurt sosul de tomate amestecat cu cimbru, oregano si busuioc din ochi si dupa gust. Alaturi pui la calit spanacul, cat sa se decongeleze si sa-si lase din zeama. Il pui apoi intr-o sita la scurs. Scoti blatul de la cuptor, il ungi cu sos (foto 7), presari spanacul bine scurs si mozzarella (foto 8), apoi si o mana de branzeturi de pizza daca doresti (foto 9) si asezi uniform rosiile cherry taiate pe jumate (foto 10). Pui totul la cuptor mai departe, pentru aprox. 30 min.

Chiar daca la inceput ti se va parea ca este prea lichid sosul pus peste aluat, el se va lega dupa primul sfert de ora, cu conditia sa fie foarte bine scurse spanacul si mozzarella.

Pizza se mananca proaspat scoasa din cuptor. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ciuperci, măsline şi roşii