Pizza cu carne tocata

de xana in Pizza, 23 Apr 2014 | 14207 vizualizari

 

Este una din cele mai bune pizza pe care le-am facut in casa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 13 gr drojdie proaspata
  • 175 ml apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • sos pentru pizza(l-am facut in casa din pasta de rosii, ceapa, usturoi si oregano)
  • 200 gr carne de porc tocata
  • 100 ml frisca lichida neindulcita
  • o bucatica chorizo
  • 1/2 ceapa mica
  • cateva ciuperci din conserva
  • boabe de porumb
  • masline
  • 1 foaie dafin
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu carne tocata:

Pentru aluat, dizolvam drojdia in apa calduta, impreuna cu o lingura din cantitatea de faina. Lasam 20 minute pana incepe sa faca spuma. O turnam apoi peste faina, punem si uleiul de masline si sarea si amestecam. Transferam pe masa de lucru si framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Il punem la crescut intr-un castron incapator, il ungem putin deasupra cu ulei de masline si il lasam la loc ferit de curenti pentru cca o ora.

Pentru umplutura punem celee doua linguri de ulei de masline intr-o tigaie si adaugam ceapa si foaia de dafin. Lasam la prajit pana se inmoaie ceapa, apoi adaugam chorizo taiat in bucatele si carnea tocata. Amestecam bine si lasam pe foc pana carnea se rumeneste putin. Punem sare, piper, frisca lichida si ciupercile si mai amestecam de cateva ori apoi luam de pe foc si scoatem foaia de dafin.

Punem aluatul in forma de pizza si cu degetele o intindem pe toata suprafata acesteia. Ungem aluatul cu 2-3 linguri din sosul de rosii, apoi distribuim uniform amestecul de carne, dar si porumbul si maslinele.

Dam la cuptor la 250 de grade pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

laura_n 1

23.04.2014, 18:06

si ce bine si apetisant arata!

tiby 1

23.04.2014, 19:56

Rocsi 1

23.04.2014, 20:18

Ce buna cred ca este

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pizza din aluat negru cu branzeturi si masline