Pizza e unul din felurile de mancare la care te poti juca cu ingredientele. Poate fi o gustare sau se poate manca ca fel principal.
Pentru o tava mare patrata se face un aluat de pizza cam din cca 3 maini d efaina, inmuiata cu putina drojdie si apa calduta, sa ias aun aluat moale si elastic. Adaugam putin ulei de malsine. Lasam la dospit cca 15 minute.
Facem sosul de rosii. Eu rpefer sa il fac eu insami decat sa ung aluatul cu ketchup sau doar pasta de rosii. Astfel ca in lender am pus 1 rosie mare taiata cuburi, 2 catei de usturoi, 2-3 linguri d epasta de rosii, oregano uscat, ulei de malsine- am mixat totul pana a iesit ca o pasta. Intr-un vas am pus ceapa tocata ff marunt la calit in ulei de masline si o lingurita de pasta de usturoi- am adaugat sosul de rosii si am mai adaugat la nevoie putin piri-piri si oregano.
In tava unsa putin cu ulei intindem aluatul uniform- il ungem cu pasta de rosii si aduagam ingredientele dupa rpeferinta. LA final presaram cu mozarella din abundenta si mai stropim putin cu ulei d elasmile si rpesaram cu oregano.
Se serveste cu o bere rece:)