Eu am evitat aceasta pizza zicand ca umplutura ramane cruda. Am facut-o si a iesit foarte buna!
Aluatul se prepara ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza".
Se ia o bucata de aluat si se intinde pe masa infainata cat mai subtire si cat de cat rotund.
Se unge cu pulpa de rosii si se presara oregano si piper pe toata suprafata lasand o margine de 2 cm de jur imprejur.
Se rade putin cascaval peste pulpa de rosii.
Pe jumatate din suprafata unsa se pune ceapa tocata, felii de bacon si cascaval, carnatul bucati, ardeiul taiat marunt, felii de rosii, felii de bacon crud uscat, cascavalul ras mare si maslinele. Ordinea este aleatorie.
Se suprapune aluatul neumplut peste jumatatea cu ingrediente si se lipesc bine marginile si chiar se ruleaza bine ca sa nu iasa ingredientele.
Se pune intr-o tava unsa cu ulei, se unge cu apa si se introduce in cuptor pentru 25-30 minute.
Dupa 20 de minute se scoate si se unge cu pulpa de rosii deasupra.
Cand este rumenita frumos este gata.
Se lasa cateva minute sa se odihneasca si se serveste.
Pofta Buna!
1
Se poate lasa si numai unsa cu apa dar atunci operatia trebuie repetata de doua ori in tinpul coacerii.