Preferata noastra:)
Aluat:
1.Punem intr-un vas mai mare faina cernuta si sarea.
2.Dizolvam drojdia in putina apa, punem zaharul si amestecam pana la omogenizare.
3.Turnam lichidul peste faina si incepem sa framantam usor turnand treptat cate putina apa.Trebuie sa obtinem un aluat cu o consistenta elastica, dar in acelasi timp pufos.
4.Adaugam uleiul si mai framantam energic inca o data pana totul este bine incorporat.
5.Acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa stea la dospit pana isi dubleaza volumul.
6.Dupa acest timp rasturnam aluatul din vas pe masa de lucru si il rupem in 2 bucatele egale.Le dam o forma rotunda si le lasam sa mai stea la dospit inca vreo 15 minute.
*Intre timp pregatim sosul bolognese asa:
1.Punem intr-o cratita putin ulei de masline, apoi adaugam ceapa taiata cubulete marunte.
2.O lasam 2 minute pana devine stravezie, dupa care adaugam cateii de usturoi rasi, ardeiul taiat marunt, morcovul si telina date prin razatoare, sunca presata taiata fasii fine si in final, ciupercile taiate cubulete.Lasam totul sa se caleasca la foc mic pana se inmoaie, cam 5-8 minute.
3.Adaugam apoi carnea tocata si cu o furculita desfacem carnea in bucatele cat mai micute.
4.Adaugam laptele si lasam sa fiarba la foc inabusit pana lichidul scade.
5.Punem apoi rosiile fara pielita taiate cubulete marunte, sucul de rosii si toate condimentele adica, putin cimbru, busuioc, nucsoara, oregano, piper si sare dupa gust.
6.Acoperim cratita si lasam sa fiarba la foc mic pana carnea se patrunde, lichidul scade si se formeaza un sos grosut.
*Asamblare:
1.Cand aluatul este dospit si sosul este gata, pudram masa lejer cu faina si intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie potrivit de groasa, dupa care o asezam intr-o tava de pizza.
2.Ungem toata suprafata cu ketchup, apoi punem sos bolognese peste tot.
3.Radem cascaval si dam tava la cuptor, la foc mediu-iute pana pizza este bine rumenita.
4.Servim pizza fierbinte cu busuioc proaspat deasupra si cu ketchup Univer.
Pofta buna!