Piure de cartofi si ciuperci cu sos de rosii

de Valclaudia in Mancaruri de post, 27 Mar 2014 | 12311 vizualizari

 

mancare de post

 

INGREDIENTE

  • Pentru piure:
  • 1,5 kg cartofi
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 100 gr. margarina
  • Pentru mancarea de ciuperci:
  • 500 gr. ciuperci (champignion)
  • 1 ceapa mare
  • 3 linguri de ulei
  • 1 legatura de marar
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • 1 lingura boabe de mustar
  • sare si piper dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi si ciuperci cu sos de rosii:

Mancarea de ciuperci:

Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt.

O punem la sotat in ulei,la foc potrivit.

Curatam ciupercile si le spalam, le feliem si le adaugam peste ceapa sotata.

Adaugam semintele de mustar, sare si piper dupa gust, apoi rosiile pasate+ marar verde tocat si lasam sa fiarba totul la foc mic cca 15 min.

Piureul de cartofi de post:

Curatam si spalam cartofii. Ii taiem cubulete, ii fierbem in apa cu sare pana se inmoaie (cca 30 min. la foc potrivit)

Dupa ce au fiert, ii scurgem de apa si pastram o parte din apa in care au fiert.

Peste cartofii fierbinti adaugam margarina si mixam la viteza mare a mixerului pana zdrobim cartofii foarte bine,din cand in cand adaugam putina apa in care au fiert cartofii,obtinand o pasta fina. Adaugam apa pana obtinem consistenta dorita pentru piure.

Servim piureul cu mancare de ciuperci peste care presaram marar verde tocat din belsug...

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi si ciuperci cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu sos de rosii si usturoi la cuptor (Reteta Video)