Piure cremos cu sos de rosii si gogosar

de Rocsi in Mancaruri de post, 6 Oct 2010 | 10698 vizualizari

 

Este o reteta tare simpla dar am zis sa v-o arat si voua..intr-o zi de post un piure cu acest sos,este foarte bun...

 

INGREDIENTE

  • pentru piure:
  • 8 cartofi mari
  • sare
  • margarina(daca nu e de post faceti cu unt si lapte..eu l-am facut in zi de post)
  • o radacina mica de patrunjel
  • pentru sos:
  • 3 linguri ulei
  • circa o cutie mica de rosii decojite
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • jumatate de gogosar
  • marar verde
  • o canita apa
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure cremos cu sos de rosii si gogosar:

Cartofii se curata de coaja,se spala,se taie cubulete si se pun la fiert cu un strop de sare.

radacina de patrunjel se curata,se taie in patru si se pune peste cartofi la fiert pentru putin aroma.

dupa ce s-au fiert bine ,ii scurge,indepartam radacina de patrunjel.

adaugam margarina si il batem cu instrumentul pentru piure.

sosul:

rosiile decojite le dam prin blender.

intr-o tigaie punem uleiul la incins.

adaugam rosiile date prin blender si pasta de gogosari.

jumatatea de gogosar o spalam, si o taiem cubulete foarte mici.

il adaugam si acesta in tigaie.

condimentam cu sare si piper,si punem si canita de apa.

lasam la foc potrivit sa fiarba,pana se ingroasa binisor.

mararul il spalam,indepartam cozile si il tocam marunt.

sper final ii dam drumul in tigaie si mai dam un clocot la sos.

asezam pe o farfurie piure,iar deasupra sos din belsug.

sper sa va placa.

uite asa a mai trecut o zi de post!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure cremos cu sos de rosii si gogosar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu soia si ciuperci