Este o reteta tare simpla dar am zis sa v-o arat si voua..intr-o zi de post un piure cu acest sos,este foarte bun...
Cartofii se curata de coaja,se spala,se taie cubulete si se pun la fiert cu un strop de sare.
radacina de patrunjel se curata,se taie in patru si se pune peste cartofi la fiert pentru putin aroma.
dupa ce s-au fiert bine ,ii scurge,indepartam radacina de patrunjel.
adaugam margarina si il batem cu instrumentul pentru piure.
sosul:
rosiile decojite le dam prin blender.
intr-o tigaie punem uleiul la incins.
adaugam rosiile date prin blender si pasta de gogosari.
jumatatea de gogosar o spalam, si o taiem cubulete foarte mici.
il adaugam si acesta in tigaie.
condimentam cu sare si piper,si punem si canita de apa.
lasam la foc potrivit sa fiarba,pana se ingroasa binisor.
mararul il spalam,indepartam cozile si il tocam marunt.
sper final ii dam drumul in tigaie si mai dam un clocot la sos.
asezam pe o farfurie piure,iar deasupra sos din belsug.
sper sa va placa.
uite asa a mai trecut o zi de post!!!!!