Pişcacios

de mena29 in Salate, 17 Noi 2011 | 10943 vizualizari

 

Am aceasta reteta de la soacra mea şi imi place foarte mult. Aş fi vrut sa o postez acum vreo luna şi jumatate însa din lipsa de timp nu am reuşit.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogoşari
  • 1,5 kg ceapa alba
  • 250 gr ardei iute
  • 2 linguri rase de sare fara iod
  • 400 gr zahar
  • 500 ml oţet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pişcacios:

Spalam gogoşarii şi ardeiul iute,curăţam ceapa şi o spalăm. Le taiem toate julien şi le punem intr-o cratiţă,adăugăm oţetul,zaharul şi sarea.Punem cratiţa pe aragaz,la foc potrivit. Din momentul in care a început sa fiarba,lasam pe foc inca 20 de minute.

Punem salata fierbinte in borcane curate cu capac.Intoarcem borcanele cu capul in jos preţ de 5 min. dupa care le întoarcem la loc şi le depozitam în camară.Borcanele nu necesita sterilizare.

Puteti servi aceasta salata langa o friptura sau cum va place vouă .Mie îmi place şi aşa cum este ea,cu paine.

TIPS-URI

1

Eu spal bine borcanele inainte de a le umple,le clatesc si le bag in cuptorul de la aragaz cca.15 min la 200 grade C sa se usuce bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pişcacios" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari pentru iarna - Reteta pas cu pas