Piperade sau mancare picanta de ardei

de Sylvia in Mancaruri de post, 12 Apr 2014 | 12014 vizualizari

 

Este un fel de mancare adoptat de bucataria franceza, influentele sunt spaniole si este des intalnit in sudul Frantei. Poate fi facut ca fel principar cu jambon afumatin compozitie sua poate fi facut mai zemos si pochat oua in el, e bestial la gust si poate acompania o multime de mancaruri pe post de garnitura

 

INGREDIENTE

  • ardei rosu,
  • ardei verde,
  • ardei galben,
  • ceapa alba,
  • un catel de usturoi
  • rosii tocate marunt sau coulis de rosii
  • ardei iute sau pasta de ardei iute
  • ierburi de provence ( cimbru, busuioc, rozmarin )
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piperade sau mancare picanta de ardei:

Prepararea este simpla si rapida : se spala si se curata ardei si ceapa si se taie fasii lungi. Intr-o tigaie neaderenta se pune putin ulei de masline , se adauga ardeii , sarea, piperul si usturoiul si ceapa . Lasam sa se inmoaie pret de cateva minte, se adauga apoi sucul de rosii sau rosiile decojite si fara seminte taiate marunt. Lasam sa colosteasca pret de cateva minute, adaugam apoi pasta de ardei iute si ierburile de provence. 

Se poate folosi ca atare sau ca garnitura la divesre mancaruri, este ceva foarte proaspat si aronat, cu iz picants i arome de ierburi , legumele crocante si colorate...o minunatie de mancare simpla si gustoasa. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piperade sau mancare picanta de ardei" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Mancare de ardei copti cu rosii si cimbru