Bucătăraşul Andrei a scris o reţetă garnisită cu o galerie foto de-ţi lasă gura apă …
- se taie o ceapă de mărime mijlocie (poza 1)
- se pune puţină sare şi se freacă cu mîna (poza 2)
- se pune un ardei gras roşu tăiat feliuţe (poza 3)
- se adaugă 3 roşii potrivite tăiate cubuleţe (poza 4)
- se taie mărunt o legătură de pătrunjel (poza 5)
- se taie un cartof rondele (poza 6)
- se amestecă totul (poza 7)
- se adaugă o cană de orez (poza 8 )
- se amestecă totul şi se adaugă apă (poza 9)
- se pune ulei de măsline, cel puţin 100 ml (poza 10)
- se adaugă o lingură de “Secretul gustului de găină” şi piper negru măcinat
- se adaugă cîteva bucăţi de carne crudă (de pui, de porc puţin împănat, vită, raţa, gîscă, etc… (poza 11)
- se introduce vasul la cuptor la foc mare 1 oră şi apoi la foc potrivit 45 de minute
- după o oră se scoate puţin vasul afară, se pune carnea într-o farfurie, se amestecă compoziţia cu o paletă de lemn şi se mai adaugă puţină apă caldă şi dacă mai este nevoie şi ulei, apoi se pune deasupra carnea pe cealaltă parte (poza 12, poza 13)
- după o oră şi 45 de minute se scoate din cuptor, se lasă timp de 15 minute să “respire” şi apoi se serveşte (poza 14)
- se pune în farfurie cu castraveciori acri numai din saramură să scîrţîie în dinţi (poza 15)
- se poate servi cu vin rosu Merlot sau Cabernet Sauvignon
NOTĂ:
- dacă nu aveţi un vas mare de pămînt smălţuit pe interior, puteţi folosi un vas termorezistent tip Yena, corespunzător ca mărime. Secretul acestei reţete este că totul este în stare crudă (nimic călit), cînd se introduce la cuptor.