Pilaf de orez cu praz si curry

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 22 Sep 2013 | 5309 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 250-300gr orez cu bobul lung
  • 1 bucata de praz (cca 15cm)
  • 2 ardei grasi rosii
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare dupa gust
  • boabe de piper negru (10-15 bobite)
  • 3 cani cu apa
  • 1 ligurita praf de curry
  • 1 legatura patrunjel verde tocat marunt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu praz si curry:

Spalam ardeii si prazul, le taiem bucati (respectiv rondele).

Calim aceste legume in ulei, adaugam sare dupa gust si boabe de piper.

Dupa ce am calit legumele, adaugam orezul spalat, il calim cateva secunde in uleiul ramas de la calitul legumelor, apoi adaugam cate o cana cu apa si fierbem pilaful la foc mic, amestecand in el destul de des sa nu se prinda de fundul vasului.

Cand orezul a fiert suficient, adaugm 1 lingurita praf de curry, patrunjel verde spalat si tocat si servim.

Noi am servit pilaful cu snitele din carne de porc.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu praz si curry" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu pulpe de pui la gratar