Pilaf de orez cu dovlecel - de post

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 28 Noi 2011 | 13046 vizualizari

 

Anul acesta s-au facut dovleceii la mine in gradina din belsug . Asa ca am cadorisit vecinii , musafirii , rudele, colegii chiar si pe vecinele de la serviciu !!!

 

INGREDIENTE

  • 2-3 dovlecei cruzi
  • 2 morcovi
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 rosii
  • 300 gr orez
  • sare
  • piper
  • 100 ml ulei 
  • patrunjel si telina verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu dovlecel - de post:

Ceapa si morcovii se curata, se maruntesc ,se prajesc usor in ulei .

Adaugati dovlecelul cuburi + orezul si mai prajiti inca 2 min .

Sarati , puneti rosiile cubulete+ 1 l apa.

Fierbeti 20 min . la foc mic sub capac avand grija sa complectati cu apa daca e cazul .

Pilaful  e gata daca bobul de orez este fiert.

 Serviti asezonat cu patrunjel verde si piper. Eu am avut si   muguri de flori de telina .

TIPS-URI

1

Orezul nu va fi lipicios  daca la inceputul prepararii il prajiti in ulei pana devine sticlos .

2

Dovlecelul crud nu trebuie curatat, este mai gustos cu coaja .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu dovlecel - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei cu mujdei de usturoi verde