Pilaf cu sos de ciuperci

de Ancutsa in Mancaruri de post, 22 Ian 2017 | 12774 vizualizari

 

Pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru pilaf:
  • 1 cana mare cu orez
  • 1 litru apa
  • 1 cescuta ulei
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 1 telina mica
  • Pentru sosul de ciuperci:
  • 1 borcan de ciuperci (280 g)
  • 1 pahar apa (300 ml)
  • 1 lingura bulion
  • 1 ceapa uscata
  • sare si piper dupa gust
  • cateva fire de patrunjel
  • Optional:
  • varza rosie si alba pentru salata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu sos de ciuperci:

 

Pilaful:

Se pune apa la fiert, iar cand incepe se fiarba, se adauga legumele taiate grosier. Se condimenteaza dupa gust. Supa este gata in aproximativ 30 de minute.

Se spala orezul in 4-5 ape, apoi se asaza orezul intr-o craticioara in care am pus un strat subtire de ulei. Se toarna supa prin strecuratoare, aceasta ar trebui sa acopere orezul de grosimea a trei degete. Se da la cuptor, la foc potrivit, pentru aprox 30 de minute.

 Intre timp, se pregateste sosul de ciuperci:

Se caleste ceapa in putin ulei incins pana se topeste putin, apoi se adauga un pahar cu apa. Cand apa fierbe, se adauga ciupercile si se condimenteaza dupa gust. Dupa ce scade apa la jumatate, se adauga 1 lingura cu bulion, se mai lasa putin sa fiarba, apoi se ia focul.

 Se serveste cu salata de varza alba si varza rosie.

 Pofta Buna!

 Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/11/pilaf-cu-sos-de-ciuperci-de-post.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de post - Sarmale cu orez si ciuperci