Piftelute din cartofi cu sos de rosii

de bahna_violeta in Aperitive / Garnituri, 12 Aug 2012 | 5033 vizualizari

 

Am facut un mic experiment care s-a dovedit a fi foarte delicios.Imi place sa fac combinatii noi uneori unt reusite alte ori nu,dar de cele mai multe ori sunt reusite.Sper sa va placa reteta.

 

INGREDIENTE

Pentru piftelute avem nevoie de:

  • 6-7 carfofi
  • sare
  • patrunjel
  • o cana de faina
  • un ou
  • pesmet

Pentrul sosul de rosii avem nevoie de:

  • 3 rosii mari
  • patrunjel
  • o lingurita ulei de masline
  • sare
  • piper
  • praf de usturoi
  • busuioc
  • oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftelute din cartofi cu sos de rosii:

Piftelutele de cartofi

Se curata cartofi de coaja si se slapa apoi se taie cubulete si se pune la fiert cu sare.Dupa ce au fiert se surge din apa dar nu toata cam jumatate si se condimenteaza cu sare,punem faina si pisam pana iese un pireu cu consintenta mai tare,apoi punem oul si patrunjelul si continuam sa amestecam.Punem uleiul de masline la incalzit  in tigaie,facem piftelutele in mana si apoi le dam prin pesmet si le punem la prajit.Dupa ce am terminat le punem la scurs pe un servetel de bucatarie.

Sosul de rosii

Curatam rosiile de coaja si le punem la blendar cu sare si o lingurita de ulei de masline,pasta rezultata se pune la fiert cu patrunjel,busuioc,oregano,sare,piper si praf de usturoi(se poate folosi si ulturoi pisat),se lasa la fiert cam jumatate de ora pana se ingroasa.

Se servesc piftelutele cu sos.Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca nu va place sosul de rosii puteti sa te serviti cu smantana sau cu cascaval ras.Pofta buna!

2

Daca tineti post scoateti oul si in locul lui puteti pune o lingura de smantana in piftele ca sa se lege mai bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftelute din cartofi cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua cu cascaval la cuptor