Pierogi cu varza si ciuperci

de cristeena20 in Paste, 24 Iul 2012 | 5041 vizualizari

 

Aceasta reteta e traditionala poloneza. Sunt un fel de ravioli si se pot face cu mai multe umpluturi. Aceasta reteta am invatat-o cand am fost in Polonia intr-o vizita de proiect.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • -500 gr faina
  • -apa fierbinte
  • -sare
  • Umplutura
  • 500 gr varza murata marunta
  • 200 gr ciuperci
  • 2 cepe
  • 2- 3 linguri pesmet
  • 300 gr bacon
  • Sare,
  • piper,
  • zahar
  • Ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pierogi cu varza si ciuperci:

-ciupercile se tau marunt; ceapa la fel; se calesc cu ulei impreuna

- varza se taie marunt si se caleste cu ulei, adaugand putin zahar si piper.

Se amesteca ingredientele toate impreuna.

- pentru aluat : se framanta faina cu apa fierbinte apoi se formeaza un aluat potrivit. Se intinde o foaie si se taie forme rotunde cu ajutorul unui pahar . Se pune umplutura in mijloc si se lipesc in doua .Inchideti capetele lipite cu ajutorul unei furculite.

- se pune apa la fiert si cand da in clocot ( s anu fiarba tare) se pun pierogi in oala cu apa sarata. Se scot sis e servesc cu bacon prajit  si ceapa prajita in ulei .

Umplutura poate fi variata: cu pireu de cartofi, carne tocata, ciuperci, etc..

Daca ti-a placut reteta noastra "Pierogi cu varza si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Lau 1

25.07.2012, 09:10

arata bine

mamaieelena 1

25.07.2012, 10:21

buni

Sim0na 1

25.07.2012, 10:54

Cred ca-s buni..

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sacchettini cu trufe, salam si rucola