Piept de rata cu sos de mere si cimbru

de papabundetot in Rata, 31 Mai 2014 | 6600 vizualizari

 

Mereu am spus ca rata este preferata mea,dar din pacate sunt singura la noi in casa care mananc aceasta carne de aceea nici nu fac foarte des,pentru ca…trebuie sa ma lupt eu singura cu ea :) Astazi printre alte preparate am zis sa imi fac si mie pofta si mi-am facut o jumatate de piept de rata cu un delicios sos de mere,pe care l-am folosit si la friptura de porc pe care am facut-o pentru ca porcul si marul se inteleg bine din ce stiu eu :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru carne:
  • o jumatate piept de rata fara os
  • sos de ardei iuti
  • sos de stridii
  • Pentru sos:
  • 2 mere
  • cimbru
  • sos de stridii
  • sos pimento
  • 1/4 lingurita zahar
  • 1 cana apa
  • 1 lingurita amidon dizolvat in 3 lingurite apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata cu sos de mere si cimbru:

Rata: Pieptul de rata l-am spalat,uscat si l-am crestat usor pe partea cu pielea,apoi l-am marinat in sos de stridii si sos de ardei iuti,l-am lasat sa stea asa la marinat aproximativ o ora,apoi l-am pus intr-o tava mica cu pielea in jos si l-am pus pe aragaz la foc mic,pana cand grasimea din piele s-a topit si s-a rumenit frumos,am intors carnea si pe partea cealalta sa o rumenesc uniform,apoi am introdus tava la cuptor unde am lasat-o aproximativ 20 minute,pentru ca mie nu imi place carnea facuta mediu nu imi place …sa nu fie roz pt ca nu o pot manca,asa ca am lasat-o cat sa fiu sigura ca rata mea va fi bine gatita  si pot spune ca a iesit extrem de frageda si foarte gustoasa.

Sosul: Am taiat cele 2 mere in cubulete mici,le-am pus intr-o oala mica impreuna cu sos de stridii,sosul pimento,apa si cimbrul si am lasat sa fiarba bine pana cand merele s-au inmuiat,am adaugat la urma putin zahar si amidon alimentar dizolvat in putina apa pentru a ingrosa putin sosul.

Am servit pieptul de rata pe un pat de cartofi noi prajiti alaturi de deliciosul sos de mere si o salata de primavara

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu sos de mere si cimbru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata calda de piept de rata cu carpaccio de kumquat si vinaigrette de para