Pentru buni si mosu
Pregatim un vas mare pentru cuptor, il ungem cu putin ulei de masline. Cuptorul se incalzeste la 180C.
Taiem 2 catei de usturoi in felii subtiri, le asezam pe pieptul de pui taiat, apoi acoperim cu o punga si batem bine pana se subtiaza destul de mult.
Pentru umplutura, tocam painea, iar ceapa o adaugam tocata cu cutitul. Amestecam cu oul, cimbru si condimentam cu sare si piper.
Asezam feliile de cascaval pe o jumatate de piept de pui, apoi punem umplutura si 1 ciuperca felialta, dupa care acoperim cu cealalta jumatate de piept de pui.
Prindem cu scobitori in laterale ca sa nu iasa umplutura, apoi condimentam cu sare si piper pe ambele parti.
Amestecam mustarul, mierea si otetul si intindem bine pe tot pieptul, pe ambele parti.
Asezam pieptul in tava, punem celelalte ciuperci langa el si tinem la cuptor pana cand carnea face crusta rumenita bine si ciupercile s-au inmuiat.
Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare, apoi se taie in 4, se condimenteaza cu sare si piper si se pun in tava langa piept (dupa cca 15min dupa ce am pus pieptul).
Servim cate o feliuta de piept de pui umplut cu cartofi si ciuperci.
1
Cartofii pot fi condimentati si cu rozmarin sau cimbru.
2
Din cand in cand, deschidem cuptorul si stropim pieptul cu lichidul lasat in tava.
3
Cartofii pot fi stropiti cu putin ulei de masline, altfel se vor usca.