Piept de pui pe pat de varza murata

de Rocsi in Pui, 7 Apr 2011 | 6887 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 4-5 rosii decojite in suc propriu
  • sare
  • piper
  • marar
  • 2 linguri ulei
  • 1 piept de pus fara os si piele
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 1 lingurita unt topit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui pe pat de varza murata:

Intai de toate scoateti varza cu o seara inainte(eu fac asta pentru ca nu mananc prea sarat).

apoi rand pe rand pregatim legumele:

morcovul il radem si il taiem cubulete mici.

ceapa o curatam si o taiem marunt.

rosiile le tocam.

varza o scurgem bine de apa si o tocam.

intr-o oala punem putin ulei.

adaugam ceapa,morcovul si rosiile si le lasam 1 minut in ulei.

apoi punem varza si 1-2 cani apa fierbinte.

condimentam cu sare,piper si putin marar si o lasam sa fiarba cam 15 minute la foc potrivit.

pieptul de pui il spalam si il scurgem de surplusul de apa.

il taiem in 4 sau 6 bucati si il batem cu ciocanul de snitele ,dar foarte putin.

il ungem cu unt topit pe ambele parti.

condimentam bucatile de carne cu sare,piper si boia de ardei.

incingem un grill si punem puiul acolo 2 minute pe o parte, si 2 min pe cealalta parte.

dupa ce varza a fiert cam 15 minute oprin aragazul.

luam un vas yena,sau unul de ceramica .

turnam varza acolo.

deasupra punem bucatile de pui.

nivelam bine si dam vasul in cuptor,la o temperatura potrivita,pana ce varza si puiul sunt bine facute.

pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui pe pat de varza murata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu bacon, cartofi noi si sos de marar