Piept de pui julienne cu sos de smantana si ciuperci

de Adrian2016 in Pui, 18 Mai 2016 | 4261 vizualizari

 

O mancare delicioasa pe care o pregatesc atunci cand sotia mea spune mi-e lene sa gatesc:)))))

 

INGREDIENTE

  • 300 gr piept de pui
  • 400 gr de ciuperci conserva
  • 5 cepe verzi
  • sare
  • piper
  • condimente ptr. pui
  • Ptr sos de smantana:
  • 50 gr de unt
  • 50 gr de faina
  • 400 ml lapte
  • 100 gr smantana
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui julienne cu sos de smantana si ciuperci:

            Pieptul de pui l-am spalat si l-am taiat julienne. L-am condimentat cu sare, piper, condimente pentru pui. Am incins intr-o cratita putin ulei si am pus la calit pieptul de pui. Separat am taiat ceapa si am adaugat-o peste pui si putina apa si am lasat sa fiarba pana am preparat sosul de smantana.

            La prepararea sosului am pus untul sa se incinga intr-o tigaie. Am adaugat faina. Se stinge compozitia astfel obtinuta cu laptele, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Am adaugat  si ciupercile. Am condimentat cu sare si piper si am adaugat smantana. Se serveste alaturi de puiul facut, salata verde sau muraturi. Pofta buna!

            

TIPS-URI

1

La prepararea sosului de smantana putem folosi ca arome usturoi, lamaie,marar,fiecare dupa preferinta.

2

Compozitia se lasa sa dea in cateva clocote pentru ca mixtura sa se ingroase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui julienne cu sos de smantana si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui aromat cu cartofi la cuptor