Piept de pui in crusta de verdeturi

de bianca92 in Pui, 13 Oct 2013 | 7098 vizualizari

 

Aseara aveam pofta sa mananc ceva sanatos si usor de preparat. Dand tarcoale pe la frigider am vazut ca mai am niste spanac si rucola proaspete si cum m-am saturat sa imi fac salate din ele mi-am zis: "de ce sa nu incerc sa fac ceva nou cu ele?" Cand spun "nou" a refer la faptul ca e prima data cand eu le-am preparat astfel.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 crenguta tarhon
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 frunza busuioc
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita oregano
  • un pumn rucola
  • 4-5 frunze medii spanac
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
  • boia
  • mustar
  • 1 lingura parmezan ras (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in crusta de verdeturi:

Pieptul de pui se condimenteaza cu sare, piper si boia, apoi da la cuptor aprozimativ 20 min pana este aproape gata (nu folositi ulei. E suficienta foaia de copt). Intre timp pregatim crusta: adaugati toate verdeturile si usturoiul intr-un robot de bucatarie si tocati-le marunt. Turnati aceti amestec intr-un vas, adaugati cele 2 linguri de pesmet si parmezanul ras si amestecati-le bine. Apoi se adauga si o lingura de ulei de masline si se amesteca.

Cand e gata puiul, se unge cu putin mustar si se da prin amestecul de verdeturi preparat. Apoi de da la cuptor inca 5-10 minute cat sa se formeze crusta.

Se poate servi cu garnitura de orez sau legume (sau cum va place voua).

TIPS-URI

1

Cand am pus toate verdeturile si usturoiul in robotul de bucatarie, am mai adugat si un ardei iute pentru ca mie imi place mancarea picanta. Insa ardeiul iute nu este necesar daca nu va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in crusta de verdeturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu cartofi si parmezan la cuptor