Piept de pui cu sos dulce acrisor

de alexandrinapop in Pui, 14 Noi 2010 | 7796 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 2-3 ardei capia rosii
  • 1 ardei iute
  • 4-5 catei usturoi
  • otet balsamic
  • ulei de masline
  • sare si piper
  • cimbru
  • zahar
  • orez
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu sos dulce acrisor:

Pentru marinarea puiului:
-Pieptul de pui se taie in bucati mai mari  se amesteca cu ulei de masline, o lingura de otet balsamic, o mana de cimbru , sare si piper si se lasa cel putin 2 ore la frigider.
Dupa ce au trecut cele 2 ore se pune puiul la prajit pina se rumeneste pe toate partile. Se scoate pe o farfurie pe care e bine sa fie asezate servetele sau un prosopel de bucatarie din hartie pentru a se inlatura surplusul de ulei.
    Pentru prepararea sosului:
Se mixeaza sau se toaca din cutit foarte marunt ardeiul iute, ardeii capia si usturoiul. Se pun la calit in uleiul de masline , apoi se adauga 5 linguri de otet balsamic , o jumatate de cana de apa, 5 linguri de zahar si se lasa sa fiarba la foc mic, fara capac, amestecand in permanenta pina se formeaza un sos mai vascos.
    Orezul:
Se pune apa cu sare la fiert iar cand acesta e in clocot se adauga orezul in prealabil spalat si se mai lasa la fiert 10 minute apoi se strecoara de apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos dulce acrisor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita din piept de gaina cu ardei