Pentru marinarea puiului:
-Pieptul de pui se taie in bucati mai mari se amesteca cu ulei de masline, o lingura de otet balsamic, o mana de cimbru , sare si piper si se lasa cel putin 2 ore la frigider.
Dupa ce au trecut cele 2 ore se pune puiul la prajit pina se rumeneste pe toate partile. Se scoate pe o farfurie pe care e bine sa fie asezate servetele sau un prosopel de bucatarie din hartie pentru a se inlatura surplusul de ulei.
Pentru prepararea sosului:
Se mixeaza sau se toaca din cutit foarte marunt ardeiul iute, ardeii capia si usturoiul. Se pun la calit in uleiul de masline , apoi se adauga 5 linguri de otet balsamic , o jumatate de cana de apa, 5 linguri de zahar si se lasa sa fiarba la foc mic, fara capac, amestecand in permanenta pina se formeaza un sos mai vascos.
Orezul:
Se pune apa cu sare la fiert iar cand acesta e in clocot se adauga orezul in prealabil spalat si se mai lasa la fiert 10 minute apoi se strecoara de apa.