Piept de pui cu morcovi in suc de portocale

de laylalala in Mancare copii, 20 Mai 2010 | 7202 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cana suc de portocale
  • 1 lingura otet balsamic
  • 4 piepti de pui, dezosati, fara piele, taiati in jumatati (circa 450 gr)
  • ¼ lingurita sare
  • un praf de piper negru
  • ¼ cana faina
  • 2 linguri ulei
  • 4 cepi verzi, tocate fin
  • ½ lingurita coriandru macinat
  • 4 morcovi potriviti, curatati, taiati in felii mici
  • 2 linguri patrunjel tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu morcovi in suc de portocale:

Se amesteca sucul de portocale cu otet.
Carnea se sareaza si se pipereaza.Se da prin faina.Se incinge uleiul intr-o tigaie, la foc potrivit.Carnea se prajeste aprox. 3 minute pe fiecare parte, pana devine rumena.Se pune pe o farfurie.
In tigaie se pune ceapa verde, coriandrul si ¼ din cana cu amestec de suc, frecand cu o lingura fundul tigaii, pentru a se desprinde bucatiile care s-au prins.Se lasa la foc 30 secunde.Se adauga restul de suc , morcovii si carnea.Se da compozitia in coloct.Se acopera tigaia cu un capac etans, se reduce focul si se mai lasa sa fiarba aprox.20 minute, pana cand puiul e gata si morcovii sunt moi.
Se imparte puiul pe 4 farfurii.Deasupra se raspandesc cu lingura morcovi cu sos.Se orneaza cu patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu morcovi in suc de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

lia maria 1

21.05.2010, 09:30

alta bunatate...sunt atat de satulain dimineata asta ti-am gustat toate meniurile

Roxana 1

21.05.2010, 09:39

cred c aputem si noi sa mancam, arata super

Bunica 1

30.05.2010, 09:55

Foarte bun !

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crocantele de pui