Mie mi se pare că odată cu apariția cartofilor noi în piețe, meniurile noastre sunt mai gustoase, mai ales dacă alături avem o bucată de cărniță care ne place în mod special... Așa cum îmi place mie pieptul de pui, la grătar, la grill, sau la cuptor. Destul de repede, meniul preferat a fost gata, pentru delectare și răsfăț culinar...
Se curăță pieptul de pui, se spală și se lasă să se scurgă de apă, într-o strecurătoare.
Se curăță cartofii, se spală și se taie sub formă de cubulețe ceva mai mari.
Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt.
Se toarnă uleiul într-o tavă și se pune pieptul de pui în mijloc, după care se condimentează cu: sare, piper, boia de ardei dulce, condimente pentru pui, cimbru și oregano.
De jur împrejur se pun cartofii tăiați cubulețe și se condimentează, de asemenea, cu: sare, piper, condimente pentru cartofi.
Se adaugă un pahar cu apă și se dă tava la cuptor, la temperatură medie. Din când în când se stropesc cartofii și pieptul de pui cu zeama din tavă.
Când s-au rumenit frumos, atât cartofii, cât și pieptul de pui, se scoate tava din cuptor, se porționează și se servește imediat, cu cartofi peste care s-a presărat mărarul tăiat fin.
1
Nu dezosați pieptul de pui, ca să-și păstreze forma, până la sfârșitul preparării.
2
Pregătiți din timp cartofii.
3
Stropiți preparatul, din când în când, cu zeama din tavă, ca să nu se usuce în cuptor.
4
Serviți preparatul imediat după ce-l scoateți din cuptor.
5
Puteți asocia acest preparat cu o salată de sezon, sau de varză proaspătă.