Se amesteca faina cu putina sare si 125 ml apa pana devine un aluat omogen. Se framanta cateva minute, adaugand faina sau apa, daca mai este nevoie.
Se divide in 2 si se modeleaza fiecare bucata sub forma de disc cu diametrul de 18 cm.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie, la foc mediu, se transfera o piadina in tigaie, se stopeste cu putin ulei pe deasupra si se gateste 2-3 minute pe parte.
Se procedeaza la fel cu aluatul ramas.
Se toaca ceapa si marul marunt si se amesteca cu putin otet. Se scurge tonul de apa, se adauga peste ceapa, impreuna cu iaurtul si branza rasa. Se adauga mustarul, sare, piper si sosul picant, daca se foloseste si se amesteca pana la omogenizare.
Se ung piadinele cu mixul de ton, se impaturesc in doua si se mai gatesc 2-3 minute pe parte, pana cand branza s-a topit.
Se servesc cu salata.