Transformam celebrul pesto intr-unul autohton, pe baza de leurda. Este sosul perfect pentru paste, cartofi si alte preparate.
Pentru a pregati Pesto cu leurda - Reteta simpla de primavara, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: leurda, ulei, parmezan, seminte, lamaie.
Cum se prepara Pesto cu leurda - Reteta simpla de primavara:
Taie leurda in fasii si pune-o in blender sau robot de bucatarie.
Adauga nucile, parmezanul, sarea si piperul.
Porneste blenderul si adauga uleiul treptat, pana obtii o pasta fina.
La final, adauga putina zeama de lamaie, daca vrei un gust mai fresh.
Gusta si potriveste gustul dupa preferinte.
Se pastreaza la frigider 5–7 zile intr-un borcan inchis ermetic, cu putin ulei deasupra.
Poti folosi acest sos ca sa prepari aceste Rulouri cu pesto sau reteta de Spaghete cu pesto de leurda.
Iti recomandam si reteta de Pesto de patrunjel, la fel de savuros si bun.