Perisoare in sos de rosii si ardei copti

de Merisor in Mancaruri cu carne, 6 Iun 2013 | 16640 vizualizari

 

Am vazut demult reteta de perisoare in sos de rosii pe aici la Gaby, la Miha, la Laura, asa ca am prestat si eu ca nu stiam sa folosesc perisoarele decat in ciorba. Eu am folosit pentru sos rosii cu ardei copti pregatite in casa, conservate pentru iarna.
Foarte bune au iesit!

 

INGREDIENTE

Pentru perisoare:

  • 1 kg carne amestec(porc, vita, pui)
  • 1 ceapa
  • 1 cescuta oerz
  • sare
  • cimbru
  • oregano
  • piper
  • 1 L apa

Pentru sos:

  • 800 gr sos de rosii cu ardei copti
  • 2 cepe
  • 50 ml ulei
  • boia dulce de ardei
  • piper
  • foi de dafin
  • cimbru
  • patrunjel
  • marar
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare in sos de rosii si ardei copti:

Mai intai pregatim carnea pe care o trecem prin masina de tocat(la mine a fost cazul doar la cea de pui, pe cealalta am achizitionat-o direct tocata), apoi trecem si ceapa si amestecam.

Spalam bine orezul in cateva ape, il scurgem si il adaugam la amestecul de carne. Asezonam cu condimentele si formam perisoare mai maricele, aproape cat mingea de ping pong.

Punem apa la fiert cu putina sare, iar cand atinge punctul de fierbere scufundam perisoarele si lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata si se patrunde orezul.

Apoi le scoatem cu o paleta direct in vasul in care le introducem la cuptor.

Pentru sos, tocam ceapa si usturoiul si le punem la calit in ulei si 1 lingura din zeama in care au fiert perisoarele. Cand ceapa se patrunde adaugam sosul de rosii si ardei copti si asezonam cu condimentele. Turnam sosul peste perisoare si dam la cuptor pentru 30 minute.

Cand scoatem din cuptor presaram deasupra marar si patrunjel tocate.

Foarte mult au placut baietilor mei!

TIPS-URI

1

Daca sosul este gros se mai adauga zeama in care au fiert perisoarele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare in sos de rosii si ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe cu sos de rosii