Pere în sos de caramel

de portiadelumina in Dulciuri, 10 Sep 2013 | 8568 vizualizari

 

Ştiu că în privinţa deserturilor sunt sărac printre reţete, nu că aş avea prea multe reţete din alte feluri de mâncare, dar parcă la deserturi stau cel mai rău. Mâine.poimâine o să fie ziua mea, şi în loc să mi se pună şi mie ca celorlalţi (pe prima pagină) un desert mai acătării, risc să mi să pună vreo reţetă de murături:))
Şi cum îmi place tare mult caramelul, cum perele se numără printre fructele mele favorite, am zis să fac o combinaţie.
Şi chiar mi-a reuşit. :)

 

INGREDIENTE

  • trei pere potrivit de mari
  • trei pliculeţe de zahăr vanilat
  • 2 linguri de miere
  • 100 gr zahăr
  • 30 gr unt (eventual lapte condensat ori smântână de gătit)
  • scorţişoară
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere în sos de caramel:

Am considerat că perele trebuie să rămână cu codiţa, chiar dacă e posibil să pară un pic inestetic. Aşadar, se curăţă perele de coajă şi se scoate (pe cât posibil) miezul cu seminţele. Într-un vas cu apă, (adînc cât să acopere perele) se amestecă două linguri de miere şi două plicuri de zahăr vanilat. Se pun perele la fiert (până se înmoaie un pic) după care se scot şi se scurg. 

Între timp se pregăteşte caramelul (pozele altă dată) :D din 100 gr de zahăr, 30 gr unt şi un plic de vanilie. 

Pentru caramel se topesc cele 100gr de zahăr şi vanilia într-o crăticioară, la foc mic, amestecându-se să nu se lipească până când zahărul capătă culoarea caramelei. În acest timp se adaugă untul (smântâna ori laptele condensat, după caz) şi se omogenizează cu zahărul caramelizat. 

Caramelul obţinut se toarnă fierbinte peste pere, şi imediat, se presară scorţişoară (opţional).

Pot fi servite calde sau reci, sunt la fel de bune.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Ideale sunt beţele de vanilie, dar la nevoie merge şi zahărul vanilat.

2

În funcţie de gustul fiecăruia se pot adăuga alte esenţe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere în sos de caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (132)

portiadelumina 1

13.09.2013, 11:08

Lia, un nebucătar vorbăreţ, asta sunt în timpul liber.

portiadelumina 1

13.09.2013, 11:09

Delia, bun, drept este, dar s-a cam dus.

Krystyan Trendy 1

05.12.2013, 17:04

arata minunat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas - Deliciu aromat pentru ocazii speciale

de Rocsi 9

pe 28.12 la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine - Desert aromat si fraged

de RODIMUR 8

pe 28.12 la 17:00

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Italian trifle