Penne cu carne tocata si branza

de La Ancuta in Penne, 7 Ian 2014 | 5277 vizualizari

 

Dupa cum stiti, noi suntem mari iubitori de paste. De data aceasta am incercat o combinatie putin mai neobisnuita, dar delicioasa si perfecta pentru o zi aglomerata, in care nu avem prea mult timp pentru stat in bucatarie.

 

INGREDIENTE

  • 300 - 400 g penne
  • 4 linguri smantana
  • 100 g branza de vaci
  • 200 g branza framantata de oaie
  • 700 g carne tocata de porc
  • 1 ceapa mica
  • 4 catei de usturoi
  • 250 ml bulion (eu am folosit pasta de rosii cu ardei)
  • 1 frunza de dafin
  • sare, piper
  • cimbru
  • busuioc
  • parmezan pentru ras deasupra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu carne tocata si branza:

Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe amblaj apoi scurgem apa si adaugam smantana, branza de vaci si branza framantata. Amestecam bine pana cand se pastele sunt acoperite uniform de branza.

Separat taiem marunt ceapa si usturoiul si le calim in 2 linguri ulei de masline si 2 linguri de apa. Dupa ce a devenit sticloasa adaugam carnea tocata si amestecam pana cand isi schimba culoarea. Adaugam bulionul, frunza de dafin si cimbrul si lasam sa fiarba 5-10 minute. La final adaugam busuiocul tocat si potrivim de
sare si piper.

Intr-o tava termorezistenta, unsa cu unt punem un strat de paste apoi un strat de carne. Continuam pana cand epuizam ingredientele, ultimul strat fiind de carne. Radem parmezan deasupra si dam la cuptor, la foc potrivit pentru ~30 de minute.

Servim calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu carne tocata si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

La Ancuta 1

08.01.2014, 12:33

Te primesc cu drag Laly

laura_n 1

09.01.2014, 09:36

pai da, tu iti permiti )
grozave pastele, iar combinatiile fara numar. important e sa placa

Panacris 1

15.03.2016, 15:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Penne all'arrabbiata- reteta video