După atâtea preparate grele savurate la masa de Crăciun, am adus o rețetă simplă, sănătoasă și gustoasă, mai ales că am gătit-o în vasul Zepter;) un vas minunat care păstrează textura ingredientelor și economisește energie;)
Pentru că în vasul Zepter se păstrează aromele, implicit textura lor, se adaugă de la început, legumele curățate și mărunțite, se asezonează de ulei, sare, piper, boia și se acoperă. Între timp se curăță codițele de ciuperci, carnea de curcan se mărunțește, atât cât să fie o îmbucătură, apoi se adaugă peste legume, se amestecă ușor, cât să se înglobeze ingredeintele, apoi se pune capacul și se lasă la gătit, acoperit, până ce acul indicator de pe capac, ajunge în mijlocul zonei verzi. În acest moment oprește focul de pe foc, se lasă acoperit, cca. 15 de minute până ce acul indicator ajunge în zona crem. Vă asigur că e foarte savuroasă mâncărica, iar fiecare ingredient și-a păstrat propia aromă;) Spor și poftă bună! P.S. Alături am fiert paste pene;) Iar ca topping, am ras brânză Gouda maturată ;) Bun a fost ;)