o reteta simpla, f gustoasa dar si putin cam "grea" :) pt cei obisnuiti cu mancarea "light".
Se taie kaiserul cubulete, ceapa marunt si se rumenesc impreuna in 2 lg ulei de masline.
se adauga ciupercile (funghi porcini sau ghebe) si se calesc pana se evapora apa lasata de ele.
adaugati mazarea iar dupa 5 min paharul de vin alb -demisec.
dupa ce se evapora si vinul adaugati smantana si amestecati incet sa nu faca cocoloase (nu folositi smantana de gatit).
Lasati la foc potrivit sa fiarba cca 15 minute apoi adaugati putin parmezan ras...mai lasati sosul pe foc cca 10 min.
Fierbeti pastele (pene, rigatoni, fusilli) cu un minut mai putin decat timpul recomandat pe ambalaj. Nu folositi paste ieftine! cautati paste cu timp de fierbere mare. IMPORTANT ! Nu clatiti pastele sub jet de apa !
Adaugati sosul peste paste si serviti cat sunt calde.