Pateu din ficatei de pui

de Lily_Musat in Aperitive / Garnituri, 25 Iun 2009 | 5688 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g ficatei de pui
  • 2 cepe potrivite
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita si jumatate de sare
  • 1 varf de cutit de piper
  • 1 ardei rosu iute pe care il taiem marunt si punem doar jumatate
  • 200ml vin alb
  • 2 linguri cu margarina pentru calit
  • 100 g unt pentru adaugat in pateu
Portii: 600
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu din ficatei de pui:

Intr-o tigaie punem margarina sa se topeasca, punem ceapa taiata marunt sa se caleasca in margarina, adaugam si usturoiul pe care il pisam fin.
Dupa ce se calesc adaugam ficateii de pui, sarea, piperul si ardeiul rosu, astupam cratita si lasam la foc mic sa se inabuse.
Adaugam vinul alb peste ficatei si lasam astupat sa fiarba pana scade de tot.
Scoatem ficateii pe o farfurie, ii lasam sa se raceasca putin si ii punem in robotul de bucatarie cu cutitul care face pasta impreuna cu untul. Obtinem astfel pateul pe care il punem intr-o caserola si il lasam sa se raceasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu din ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]