Acest pateu e dlicios. E bun si pentru micul dejun cat si pentru cina nefiind greu pentru stomac.
Lintea se pune la inmuiat vreo 3-4 ore. Dupa ce s-a inmuiat se scurge de apa se spala si se pune la fiert. Dupa ce s-a fiert bine, scurgeti-o si lasati-o sa se racoreasca bine. Pastrati putin din zeama pentru partea finala.
Ceapa o tocam marunt la fel ghimbirul si aredeiul iute. Uleiul il punem la incins intr-o tigaie si cand s-a incins punem lingurita de chimen lasand la foc mic 15 secunde ca sa pocneasca putin. Adaugati ceapa,ghimbirul si ardeiul iute si se caleste 5 minute. Adaugati lintea fiarta si presarati sarea, turmericul si coriandrul. Amestecati bine, puneti capacul si lasati 5 minute la foc mic.
Dupa 5 minute adaugati garam masala si patrunjelul. Amestecati bine si dati deoparte de pe foc.
Lasati sa se racoreasca 15 minute. Puneti lamaia dupa care mixati bine in blender adaugand din zeama in care a fiert pana ce obtineti o pasta fina, de consistenta care vi se pare ideala.
1
Eu nu am adaugat ardeiul iute.