Pastrav umplut cu ghebe la cuptor

de Rocsi in , 31 Iul 2018 | 2637 vizualizari

 

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale".
Pastravul este pestele preferat alor mei, iar din cand in cand, eu il mai pregatesc, ca sa le fac pofta. Insa, cum mie imi place sa ocolesc prajelile, de aceasta data l-am umplut si la cuptor cu el. Aromatizat cu condimente de la Delikat 100% naturale a iesit o bunatate de s-au lins pe degete! Sa faceti si voi, sa vedeti ca o sa va placa mult!

 

INGREDIENTE

  • 1 pastrav poaspat
  • 1 mana ghebe
  • 1 morcov mic
  • 1/2 ardei kapia
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa verde
  • sare
  • piper
  • amestec de ierburi italiene Delikat 100% naturale
  • boia dulce Delikat 100% naturale
  • 5-6 boabe de ienibahar Delikat 100% naturale
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav umplut cu ghebe la cuptor:

Curatati ghebele, le spalati in mai multe ape. Le puneti la fiert cu putina sare, circa 20 de minute. Cand sunt gata, le rasturnati intr-o sita sa se scurga bine, sa se racoreasca, apoi le tocati.

Ceapa verde, doar cozile, le taiati rondele. Amestecati ghebele tocate cu ceapa verde, sare si piper. La sfarsit adaugati si un catel de usturoi maruntit.

Pestele il curatati de mate, solzi si tot ce este nevoie. Il spalati bine, il stergeti cu niste servetele. Pe unde scoateti matele, faceti o taietura mai lunga, iar pe acolo puneti umplutura de ghebe. Presarati pestele cu sare si piper pe ambele parti.

Il asezati intr-o tava, pe hartie de copt. Morcovul decojit il taiati fasii pe lung, la fel si ardeiul kapia. Puneti legumele in tava pe langa peste, adaugati si partea alba de la ceapa verde si catelul de usturoi taiat feliute. Presarati ierburi italiene, boia de ardei dulce si boabele de ienibahar. La final stropiti toate cu ulei de masline si turnati o canita cu apa. Acoperiti pestele, il introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 30 de minute. Dupa acest timp, il descoperiti si il mai lasati cam 20 de minute. Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati putin sa se racoreasca si este numai bun de servit. Il puteti stropi cu zeama de lamaie, depinde daca va place.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav umplut cu ghebe la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Peste cu legume la gratar reteta sanatoasa si delicioasa