Aceasta reteta de paste este de origine italiana.
Este rapida si se poate gati la cina.
Se pune apa la fiert, intr-o oala mare, cu putina sare. Cand fierbe adaugati pastele.
Intr-o tigaie mare puneti ulei de masline, apoi adaugati ceapa, usturoiul si ardeiul iute, lasati la foc mic timp de 10 minute, cand ceapa incepe sa fie transparenta este gata {nu asteptati pana cand isi schimba culoarea}. Adaugati rosiile din conserva si mai lasati 10 minute la foc mic. Condimentati cu busuioc, sare, piper si otetul de vin rosu. Intr-un vas de metal pe care il veti introduce in cuptor, asezati un rand de paste, unul de sos si unu de bucati de mozzarella si parmezan ras. Repetati procedeul de cateva ori si incheiati cu un strat de parmezan. Introduceti la cuptorul incalzit la 200ºC timp de 15 minute, pana cand pe deasupra are o culoare galben aurie.
Pofta buna!
Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html