Nu ezitati aceasta reteta deoarece pe noi ne-a cucerit.
Pentru pulpe aveti nevoie de:
Pentru sos:
Pentru paste:
Se amesteca 200g faina cu 2 oua, sarea si uleiul de masline. Dupa ce s-au incorporat bine cele 2 oua, se pune si al 3-lea ou, se amesteca si se adauga faina in ploaie pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini si devine ca un aluat de paine mai tare. Se framanta pentru fix 15 minute timp in care devine foarte fin. In cazul in care este moale se adauga faina in timpul framantarii. Se pune intr-o punga de plastic sau folie alimentara si se lasa la odihnit timp de 30 minute. Poate sta si mai mult dar in cazul in care devine foarte moale, se va lucra cu multa faina la intindere.
Se spala bine pulpele de pui, se curata de pielite, grasime si zgarciuri si se amesteca intr-un bol cu toate ingredientele: oregano, busuioc, boia, sare si rozmarin. Intr-o tigaie sau oala cu capac care nu prinde se incing cele 10 linguri de ulei, se pun pulpele si se astupa in asa fel in cat sa nu iasa pic de abur. Totul se lasa la foc mic, timp in care vor fierbe putin si in apa pe care o vor lasa. Cand raman fara apa sau cand au fiert indeajuns, se lasa aburul sa iasa si se rumenesc frumos.
In timp ce pulpele fierb, se prepara sosul. Intr-o tigaie se incing cele 2 linguri de ulei, dupa care se adauga usturoiul maruntit, pulpa de rosii, se amesteca si se adauga si restul ingredientelor. Se acopera si se tin pentru maxim 10 minute la foc mic. Spre sfarsit se adauga zaharul, se amesteca si se gusta. Daca mai este nevoie de sare sau de zahar acum se pot adauga. In cazul in care pasta de rosii este prea groasa se adauga la inceput 100ml apa.
In timp ce sosul fierbe, se prepara pastele. Se imparte aluatul in 3-4 bucati iar pe masa pudrata cu faina se intinde fiecare bucata de aluat cu ajutorul unui sucitor. Foaia trebuie sa fie subtire, dar nu transparenta. Eu am format pastele cu ajutorul unui cutit de pizza. Dupa ce am terminat de taiat prima foaie am amestecat putin pastele cu faina pentru a le desface si pentru a nu selipi. Asa am procedat si cu restul aluatului.
Intr-o oala cu apa fiarta si un praf de sare, se adauga pastele si se fierb la foc mediu spre mare timp de 5 minute. Dupa fierbere se strecoara de apa si se amesteca cu 1-2 linguri cu ulei de masline. Se pot gusta si se mai poate adauga sare in cazul in care mai este necesar. Se adauga 3/4 din sos, se amesteca si se pun intr-un vas care merge la cuptor. Se pun si pulpele de pui peste care se adauga restul de sos si se presara parmezanul si mozzarella razuita. Se pun doar 2 linguri de parmezan si se mai adauga in timpul servirii in cazul in care mai este nevoie.
Se da la cuptor, incins in prealabil la 180 grade pentru aproximativ 5-6 minute sau pana cand toata mozzarella se topeste. Daca va place mai rumenita se poate tine mai mult.
Sa aveti pofta! Mai multe detalii puteti gasi si aici: http://bucatariastefaniei.blogspot.ro/2014/05/paste-de-casa-cu-pui-si-mozzarella.html