Paste de casa cu pui si mozzarella

de Bucataria Stefaniei in Pui, 23 Mai 2014 | 3696 vizualizari

 

Nu ezitati aceasta reteta deoarece pe noi ne-a cucerit.

 

INGREDIENTE

Pentru pulpe aveti nevoie de:

  • 6-7 pulpe de pui dezosate
  • 200g mozzarella
  • 2-3 linguri parmezan ras
  • 1 lingurita rasa de boia dulce
  • 1-2 lingurita de sare
  • 1 lingurita rasa de rozmarin (nu macinat)
  • 10 linguri ulei pentru prajit

Pentru sos:

  • 500ml pulpa de rosii sau passata
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita busuioc
  • 1 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita piper macinat sau boabe
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 lingurite de zahar brun
  • 2 linguri ulei de masline

Pentru paste:

  • 3 oua
  • 250g faina
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita rasa de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste de casa cu pui si mozzarella:

Se amesteca 200g faina cu  2 oua, sarea si uleiul de masline. Dupa ce s-au incorporat bine cele 2 oua, se pune si al 3-lea ou, se amesteca si se adauga faina in ploaie pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini si devine ca un aluat de paine mai tare. Se framanta pentru fix 15 minute timp in care devine foarte fin. In cazul in care este moale se adauga faina in timpul framantarii. Se pune intr-o punga de plastic sau folie alimentara si se lasa la odihnit timp de 30 minute. Poate sta si mai mult dar in cazul in care devine foarte moale, se va lucra cu multa faina la intindere.

Se spala bine pulpele de pui, se curata de pielite, grasime si zgarciuri si se amesteca intr-un bol cu toate ingredientele: oregano, busuioc, boia, sare si rozmarin. Intr-o tigaie sau oala cu capac care nu prinde se incing cele 10 linguri de ulei, se pun pulpele si se astupa in asa fel in cat sa nu iasa pic de abur. Totul se lasa la foc mic, timp in care vor fierbe putin si in apa pe care o vor lasa. Cand raman fara apa sau cand au fiert indeajuns, se lasa aburul sa iasa si se rumenesc frumos.

In timp ce pulpele fierb, se prepara sosul. Intr-o tigaie se incing cele 2 linguri de ulei, dupa care se adauga usturoiul maruntit, pulpa de rosii, se amesteca si se adauga si restul ingredientelor. Se acopera si se tin pentru maxim 10 minute la foc mic. Spre sfarsit se adauga zaharul, se amesteca si se gusta. Daca mai este nevoie de sare sau de zahar acum se pot adauga. In cazul in care pasta de rosii este prea groasa  se adauga la inceput 100ml apa.

In timp ce sosul fierbe, se prepara pastele. Se imparte aluatul in 3-4 bucati iar pe masa pudrata cu faina se intinde fiecare bucata de aluat cu ajutorul unui sucitor. Foaia trebuie sa fie subtire, dar nu transparenta. Eu am format pastele cu ajutorul unui cutit de pizza. Dupa ce am terminat de taiat prima foaie am amestecat putin pastele cu faina pentru a le desface si pentru a nu selipi. Asa am procedat si cu restul aluatului.

Intr-o oala cu apa fiarta si un praf de sare, se adauga pastele si se fierb la foc mediu spre mare timp de 5 minute. Dupa fierbere se strecoara de apa si se amesteca cu 1-2 linguri cu ulei de masline. Se pot gusta si se mai poate adauga sare in cazul in care mai este necesar. Se adauga 3/4 din sos, se amesteca si se pun intr-un vas care merge la cuptor. Se pun si pulpele de pui peste care se adauga restul de sos si se presara parmezanul si mozzarella razuita. Se pun doar 2 linguri de parmezan si se mai adauga in timpul servirii in cazul in care mai este nevoie. 

Se da la cuptor, incins in prealabil la 180 grade pentru aproximativ 5-6 minute sau pana cand toata mozzarella se topeste. Daca va place mai rumenita se poate tine mai mult.

Sa aveti pofta! Mai multe detalii puteti gasi si aici: http://bucatariastefaniei.blogspot.ro/2014/05/paste-de-casa-cu-pui-si-mozzarella.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste de casa cu pui si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Vermicelli cu pui si legume