Paste cu carne tocata de porc, la cuptor
Se poate servi atat la pranz cat si la cina. Se prepara relativ repede si la fel de repede se si mananca!
Cum se prepara reteta Paste cu carne tocata de porc, la cuptor
Intr-o cratita nonaderenta se pune uleiul la incins. Se curata ceapa si setaie marunt. Se pune la calit in ulei si se amesteca sa nu se arda. Se presara putina sare pentru a se inmuia usor. Se adauga carnea tocata si se amesteca pana ce toata carnea se albeste. Se adauga o cana cu apa fierbinte si se lasa sa fiarba acoperit, la foc potrivit, pana ce este gatita carnea. Cand este apropare fiarta carnea se adauga pasta de rosii si se omogenizeaza.
Se lasa sa dea cateva clocote apoi se adauga si bulionul. Se condimenteaza cu sare, piper si verdeturile italienesti. Se lasa sa mai dea cateva clocote apoi se trage de pe foc.
Intre timp se pun si pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se pun in strecuratoare, se clatesc sub un jet de apa rece apoi se lasa sa se scurga de apa.
Mozzarela se da pe razatoarea cu gauri mari.
Se ia o tava si se pun 2 polonice din sosul cu carne. Se toarna jumatate din cantitatea de paste, se niveleaza si se pune apoi jumatate din sosul cu carne peste toata suprafata. Se presara deasupra mozzarela si se continua cu restul pastelor si restul de sos. Se pune deasupra restul de mozzarela si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 20 de minute, pana se topeste frumos mozzarela si prinde culoare.
Servim alaturi de o salata coleslaw sau o salata de cruditati. Recomandam si paste cu sos de rosii
Pofta buna!
1
Se pot folosi price fel de paste!
2
Se poate inlocui carnea de porc cu cea de pui, perioada de gatire va fi mai mica!