In fiecare an am facut pasca, am incercat retete noi de fiecare data. Niciodata nu mi-a placut 100%, sau blatul a crescut prea mult, sau branza imi ramanea cruda. Anul acesta am facut o reteta foarte simpla si am pus la cuptor in mai multe tavi mici, ca sa fiu sigura ca nu imi ramane nici cruda nici nu imi iese pe jumatate din tava :). Cu siguranta si cei nepriceputi pot sa o faca daca au putintica vointa si ingredientele necesare.
Stafidele se pun intr-un bol la inmuiat in apa calduta cu rom si 1 lingura de zahar, apa trebuie doar sa acopere stafidele.
Separam galbenusurile de albusi, albusurile se lasa la frigider. Galbenusurile le batem spuma cu zaharul, zaharul vanilat, smantana si untul foarte moale. Treptat incorporam branza, pudinga, coaja de citrice, stafidele stoarse foarte bine, grisul si faina, le batem cu mixerul pana devin spuma. Albusurile se bat cu praf de sare si treptat se adauga in compozitie. Aluatul se toarna in tavi mici care se introduc in cuptorul fierbinte la foc mic pana se rumenesc (40 min). Le scoatem pe rand, punem folie de aluminiu deasupra si le mai lasam inca 30 minute.
1
Am folosit 3 tavi din aluminiu de unica folosinta (cele mici rotunde) si o tava mica patrata 15x15 cm