Pasca poloneza

de Georgiana78 in Prajituri, 16 Apr 2012 | 13205 vizualizari

 

Asa cum va spuneam si la pasca cu fructe am experimentat anul acesta doua retete de pasca altfel decat cea traditionala.....buna....!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 pahar faina (150 ml)
  • 1/2 pahar zahar
  • 1/2 pahar lapte
  • 10 gr praf copt sau bicarbonat
  • 2 linguri cacao
  • 100 gr unt
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf sare
  • 1 ou
  • Crema:
  • 1/2 kg branza de vaci
  • 1/2 pahar faina
  • 2 oua
  • 1 pahar zahar
  • 100 gr unt
  • 100 gr stafide
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • sare
  • Glazura:
  • glazura lichior de oua de la Dr.Oetker
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca poloneza:

Blat:

- freci untul cu zaharul si oul pana obtii o crema

- adaugi faina si laptele concomitent cate un pic, apoi incorporezi cacaua, esenta de vanilie, praful de copt si praful de sare (compozitia e ca de chec)

Crema:

- freci barnza cu galbenusurile si cu zaharul, pui faina, untul, aromele, iar la urma adaugi albusurile batute spuma

Asamblare:

- din aluatul de blat torni intr-o tava rotunda de pasca mai inalta, tapetata cu hartie de copt 3/4 din compozitie si o dai la cuptor pt. 5-7 min

- scoti tava din cuptor si pui crema si restul de aluat de blat deasupra si coci pasca la foc potrivit (180-190C) pt 45 min

Glazura: inmoi plicul de glazura in apa fierbinte 5 min asa cum scrie pe plic si dupa ce pasca s-a mai racorit torni glazura deasupra.

Se serveste dupa ce s-a racit. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca poloneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac rapid