Pasca fara aluat

de Steffy in Prajituri, 9 Iun 2013 | 22845 vizualizari

 

Multumesc Jamila Cuisine pentru aceasta reteta delicioasa.
Toata familia a fost incantata de Paste, de gustul desavarsit al acestui dulce cu branza.
Pentru reteta video accesati:
http://www.bucataras.ro/retete/pasca-fara-aluat-reteta-video-43965.html

 

INGREDIENTE

  • 700 g branza dulce, grasa, de vaca
  • 6 oua mari de tara
  • 400 g smantana
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 8 linguri faina
  • 200 g stafide
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • zahar farin pentru ornat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca fara aluat:

Punem ouale intr-un castron, adaugam zaharul si pliculetele de zahar vanilinat si batem bine totul cu un tel.

Adaugam branza maruntita si untul la temperatura camerei si omogenizam foarte bine amestecul. Punem apoi faina, putin cate putin.

Amestecam bine, adaugam smantana si la sfarsit, stafidele. Punem compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si o dam la cuptor, la foc mic pentru 60 de minute ( cuptorul a fost incins inainte).

Lasam pasca sa se raceasca, eventual peste noapte, o scoatem din tava si ii facem o cruce din zaharul farin, cu ajutorul unui sablon. E delicioasa!

TIPS-URI

1

Dati stafidele prin faina inainte de a le pune in compozitie pentru a nu se lasa pe fundul tavii, cum am patit eu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca fara aluat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastiera napoletana