Pasca cu ricotta

de nadea68 in Dulciuri, 3 Mai 2013 | 8717 vizualizari

 

Pentru inceput fiind in ajun de Paste va doresc un Paste Fericit!!!!
Am tot luat retete de pe Bucataras..le-am facut si m-am hotarat sa le fac vedere ... :)
Am tot dorit sa fac pasca dar nu avem timp.Acum am decis si...iata rezultatul.

 

INGREDIENTE

Aluat de cozonac

  • 3 oua
  • 250 g iaurt
  • 200 g zahar
  • 25 g drojdie
  • 100 ml ulei
  • cam 500 g faina
  • coaja de lamaie si portocala

Umplutura

  • 200 g ricotta
  • 50 g smantana
  • 1 ou
  • 50 g stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu ricotta:

La inceput am facut maiaua.O lingura faina cu putin lapte cald si putin zahar.Am lasat sa creasca cam 15 min.

Intr-un castron am frecat 2 galbenusuri si un ou intreg cu zahar si putina sare.Dupa care am pus iaurtul,faina,maiaua, uleiul putin cate putin,cojile de lamaie si portocala.

Am framantat  bine bine si am pus la crescut,aproape de cuptor aprins (in italia ploua si e frig)Am asteptat sa creasca.

Dupa ce a crescut,am luat o bucata si am intins pe fundul formei rotunde de aluminiu cu diametrul 20cm.Apoi cu alte doua bucati am facut un snur si l-am pus deasupra.

In mijloc am varsat crema obtinuta din ricotta,ou,smantana,stafide si un pic esenta de rom.La sfarsit am pus doua fasii in forma de cruce.

La cuptor am tinut 30 min la 180°.

Rezultatul e acesta in foto.

Mi-a mai ramas coca si am facut un mic cozonacel.

Fiind prima data ca public sper ca am facut totul bine :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

nadea68 1

04.05.2013, 12:02

Va multumesc mult.Sunt emozionata sa fac parte din grupul bucatarasilor!!!

PASTE FERICIT!!!

Rocsi 1

04.05.2013, 14:58

Bine ai venit in gasca noastra

MotanLaOale 1

04.05.2013, 16:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pastiera napoletana